Ook in zijn jaren als schrijvend journalist is Erik Hagelstein regelmatig actief als presentator. Hij leidt politieke debatten, is dagvoorzitter. Als journalist en schrijver leer je om snel door te dringen tot de kern. Als je dan ook nog verbaal je mannetje staat maakt je dat uitermate geschikt als presentator.

Bij Omroep Gelderland is Hagelstein co-presentator van het live-radioprogramma In het Hol van de Vos (2002-2003). Met gasten uit de politiek, de cultuur, de sport. Daarnaast presenteert hij sportuitzendingen op radio. Het is dat presenteren lastig te combineren is met het bekleden van staffuncties, eenvoudigweg omdat de tijd ontbreekt, maar de kick verdwijnt nooit.

 Vandaar dat Erik Hagelstein het verzoek om presentator te worden van het maandelijks Nieuwscafé in cultuurcentrum De Gruitpoort in Doetinchem met beide handen aangrijpt. Samen met collega’s van Omroep Gelderland en De Gelderlander zorgt de redactie elke derde zondag van de maand voor een spraakmakende talkshow, over thema’s die er toe doen in de Achterhoek.

 

Cultuurcentrum De Gruitpoort wil meer. Het wil debatcentrum van de Achterhoek worden en zal in 2016 diverse thema-avonden beleggen om belangrijke onderwerpen bij de kop te pakken. Erik Hagelstein zal de debatten gaan leiden en organiseren. Een redactie, bestaande uit journalisten van De Gelderlander en medewerkers van De Gruitpoort, ondersteunt hem daarbij.

Hagelstein is een uitstekend presentator, maar geen solist. En met zijn ego valt het ernstig mee. Dus mocht u een professionele presentator of dagvoorzitter zoeken: zoek contact en in goed overleg wordt een passende werkwijze gekozen.