Plotseling was hij daar weer: de boerenbruiloft op De Vijverberg. Na drie slechte seizoenen op rij beleefde de Doetinchemse voetbalclub in de knotsgekke voetbaljaargang 2015-2016 een heuse wedergeboorte. Het publiek stond achter de superboeren en ondanks de matige resultaten leeft de club weer in de Achterhoek. Dat was voor mij een reden om een boek te schrijven over deze grote ommekeer onder de titel ‘De terugkeer van de boerenbruiloft’.

 

De afgelopen maanden heb ik talloze gesprekken gevoerd met de mensen die een rol hebben gespeeld in de fluwelen revolutie bij de club. Trainer, spelers, bestuurders, supporters en anderen geven hun visie op de afgelopen jaren. Het boek biedt een onthullend kijkje achter de schermen en maakt duidelijk hoe het komt dat de Achterhoeker De Graafschap weer in zijn hart heeft gesloten.

 

Erik Hagelstein, juli 2016

 

Trainer Jan Vreman ontving het eerste exemplaar van De terugkeer van de boerenbruiloft tijdens de open dag van De Graafschap (zondag 31 juli 2016). Het boek, uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Hermans uit het Gelderse Hengelo, is verkrijgbaar op De Vijverberg en in de Achterhoekse boekhandels en kost € 17,50,-.