Op zijn 15-de levensjaar weet Erik Hagelstein (1960, Zelhem) het zeker: ik word journalist. Een werkweek over kranten op de toenmalige Gemeentelijke Scholen Gemeenschap Doetinchem (GSGD) doet het vuur ontvlammen. Op 1 augustus 1979 begint Erik, 18 jaar oud, als leerling-journalist bij Dagblad Tubantia in Enschede.

Ruim 20 jaar blijft hij de schrijvende journalistiek trouw. Hagelstein ontwikkelt zich als een schrijver pur sang, een bijter, een nieuwsjager. Eerst bij Tubantia, in 1985 stapt hij over naar de Graafschapbode. Eens een Achterhoeker, altijd een Achterhoeker. Regioverslaggever, nieuwsdienst, justitieverslaggeving, provincieredacteur: hij houdt van afwisseling en diversiteit. Werkt in Doetinchem, Arnhem, Apeldoorn. En de liefde voor de journalistiek blijft.

Op zijn 40-ste maakt Hagelstein een verrassende overstap: hij wordt chef Achterhoek van Omroep Gelderland. Leert het radio- en televisievak. Wordt chef sport, eindredacteur TV Nieuws, uiteindelijk hoofd nieuws, progammaleider radio. Bijna vijftien jaar bekleedt hij staffuncties bij de publieke omroep van de grootste provincie van Nederland. Hij presenteert, stuurt aan, maakt live-uitzendingen, geeft leiding aan de multimediale nieuwsredactie.

Fase drie in zijn werkzame leven: ondernemer. Per 4 januari 2016 is Hagel Producties een feit. Een eenmanszaak, opgebouwd uit drie pijlers: journalistiek en tekstschrijven, presenteren, muziek. Een bewuste keuze: terug naar zijn passies. Niets mis met leiding geven, beleid maken, verantwoordelijkheid nemen. Maar in de kern is zelf creëren zijn ding. Erik Hagelstein is een maker en inspirator, of hij nu schrijft, presenteert of zingt.

De combinatie van activiteiten trekt hem aan. Journalistieke producties, tekstschrijven in de breedste zin van het woord. Debatleider, presentator. De afgelopen 37 jaar heeft Erik Hagelstein een schat aan ervaring opgebouwd, hij bezit een netwerk waar je u tegen zegt. Uitermate geschikt ook als coach van jonge journalisten. Want welke journalist heeft zoveel verschillende takken van sport beoefend?