Erik Hagelstein (1960) is geboren en getogen in Zelhem. Afkomstig uit een hecht arbeidersmilieu, de jongste van vier kinderen. Pa werkt als expeditiechef bij een betonfabriek, moeder in de horeca en later als schoonmaakster.

 

Tijdens een werkweek op de Gemeentelijke Scholen Gemeenschap Doetinchem (GSGD, het huidige Rietveld Lyceum) valt het kwartje voor de 15-jarige puber: ik word journalist. Een jaar later begint hij als zanger in zijn eerste bandje: Simplex Novum. Journalistiek en zingen: het zullen zijn passies blijven.

 

Na zijn havo-examen begint Erik als leerling-journalist bij het toenmalige Dagblad Tubantia in Enschede. Zijn eerste hoofdredacteur Wim Timmers voorspelt: wat goed is komt snel. De schrijver heeft zijn plek gevonden. Zes jaar later, in 1985, keert Hagelstein met zijn gezin terug naar de Achterhoek. Hij gaat wonen in Doetinchem en werken bij de Graafschapbode, het latere Gelders Dagblad. Tot 2001 bekleedt hij allerlei redactionele functies in Doetinchem, Arnhem en Apeldoorn. En uiteraard blijft hij zingen.In 2001 maakt de schrijver annex nieuwsjager een opmerkelijke overstap: hij wordt chef- en eindredacteur bij Omroep Gelderland. Leert het radio- en televisievak, wordt benoemd in staffuncties. Maakt de razendsnelle en onomkeerbare opmars van internet en social media aan den lijve mee. Bijna 15 jaar blijft Hagelstein de regionale omroep trouw. Als eindredacteur, hoofd nieuws. Tot 1 december 2015. Hij voelt dat het tijd wordt voor een nieuwe stap. De maker, de journalist in hart en nieren, wil weer schrijven, zelf creëren.

 

Zingen is hij altijd blijven doen, in succesvolle bands als Bar&Booze, The Original 60’s R&B and Soulshow. In semi-akoestische settings met doorgewinterde muzikanten als Paul Kemper (Normaal) en Nico Groen (Flavium). Eind 2014 richt hij zijn eigen The Ultimate Joe Cocker Tribute Cry me a River op. Een dag na het overlijden van één van zijn grootste muzikale helden. De reacties zijn overweldigend.

 

In de loop der jaren ontwikkelt Erik Hagelstein een derde passie: presenteren. Het leiden van debatten. Hij presenteert een seizoen radio bij Omroep Gelderland, is mede-presentator en redactielid van het maandelijks Nieuwscafé in cultuurcentrum De Gruitpoort in Doetinchem. Hij wordt gevraagd voor politieke bijeenkomsten, leidt stevige debatten. Zijn ervaring in de journalistiek, in leiding geven én al die jaren op het podium vloeien samen.

 

Al deze ingrediënten vormen Hagel Producties. Per 4 januari 2016 bestiert Erik Hagelstein, na 37 jaren werken in dienstverband, een eenmanszaak. Zijn kwaliteiten, passies en ervaring samengebundeld in een bedrijf. Een mooie, logische stap in een creatieve en inspirerende loopbaan.