Zijn eerste bandje heet Simplex Novum. Opgericht op de middelbare school, hij is amper 16. De rest van zijn leven is Erik Hagelstein blijven zingen. En op een hoog niveau.

Als kind wordt hij voortdurend gevraagd voor verjaardagen en partijen. Heintje Simons is zijn specialiteit. Eenmaal volwassen kiest hij bewust voor rock en soul, in bands als Bar&Booze en andere formaties. 

 

In 1997 wint hij de jury-, publieks- en persprijs van het Open Podium, de jaarlijkse talentenwedstrijd in de Doetinchemse schouwburg Amphion. Serieus wordt het met The Original 60’s R&B and Soulshow (1999-2009), waar Hagelstein tien jaar in zal spelen. De 17 leden tellende band doet theatertournees en maakt diepe indruk door de vertolking van soulklassiekers uit de jaren ’60. Erik Hagelstein in zijn element, omdat de muziek past in de manier waarop hij leeft en in muziek staat: met soul en passie.

 

Succes heeft hij ook met de Achterhoekse pophelden Paul Kemper (Normaal, Boh Foi Toch) en Nico Groen (Flavium), met wie hij een semi-akoestisch trio vormt. De kroon op zijn werk begint in december 2014, als Joe Cocker overlijdt. Hagelstein vormt The Ultimate Joe Cocker Tribute Cry me a River, met geweldige muzikanten en zangeressen uit de Achterhoek. De band maakte diepe indruk als afsluiter van het Stadsfeest in Doetinchem, op 6 september 2015. Vanaf oktober 2018 toert Erik met zijn tienkoppige Cry Me A Riverband langs theaters in het hele land. De titel van het programma luidt The Life Of A Man. Boeker is de succesvolle Amsterdamse organisator Friendly Fire Theater, die ook mensen als Ilse de Lange en Danny Vera in zijn stal heeft. 


Hij is verder regelmatig actief met doorgewinterde muzikanten als Martin Seysener en Günter Giesen in de Soulmates. Kortom: Erik Hagelstein is een veelzijdig muzikant. Zijn stelling: wat je doet maakt niet zoveel uit. Als je het maar doet met hart en ziel.

 

Erik, Paul en Nico -  Live 'Radiokeetje' Optimaal FM

https://www.youtube.com/watch?v=ZZFoDhaNXls